Blogi

07.10.2022

CTO Antti – miltä näyttää WordPressin tulevaisuus?

Jaa

Mitä teet redandbluella?

Johdan redandbluen tekkitiimiä kohti entistä laadukkaampia ja hienompia verkkopalvelutoteutuksia. Työni sisältää niin työtapojen kuin tekniikoiden kehittämistä sekä uuden tutkimista. Merkittävä osa työtäni on myös teknisten määrittelyiden ja arvioiden toteutus sekä asiakastapaamisissa myynnin ja projektijohdon tukeminen teknisissä asioissa.

Välillä pääsen myös kehittämään esim. integraatioita, joten varsinainen koodaaminenkaan ei ihan täysin unohdu.

Kuvaile r&b:n tekkitiimiä ja -osaamista?

Meillä on ammattitaitoinen ja motivoitunut tiimi, löytyy useita kokeneita devaajia ja myös nuorempaa verta. Tällä hetkellä tiimi on senioripainotteinen. Tiimillä on karttunut paljon kokemusta erilaisista integraatioista yleisimpiin järjestelmiin sekä kiinnostusta ja osaamista moderniin fronttitekemiseen.

Mihin suuntaan tiimiä on tarkoitus kehittää?

Tarkoitus on kehittyä entistä paremmaksi tässä skenessä. WordPress pysyy varmasti pääteknologiana tulevaisuudessakin.

Miten näet WordPressin tulevaisuuden?

WordPress tulee jatkossakin kasvattamaan suosiotaan ja tämä näkyy varsinkin Drupalin suosion hiipumisena. WP:llä on tehty jo vuosia järkälemäisiä toteutuksia ja vihdoinkin tämän ovat huomanneet maassamme myös suuret organisaatiot. Tämän myötä toki entistä suurempia ja monimutkaisempia projekteja päätyy osaavien toimistojen työpöydille.

WordPressin osalta Full Site Editing on juuri tulossa, mutta en oikein jaksa uskoa sen yleistyvän meidän asiakasprojekteissa. Asiakkaat haluavat jatkossakin helpon ja yksinkertaisen käyttökokemuksen. Toimittajan näkökulmasta haluamme tietysti minimoida asiakkaan mahdollisuuden rikkoa sivusto millään tavalla – ACF ja Gutenberg, näillä pärjätään jatkossakin vallan hyvin.

Miten R&B:llä tehdään WordPressiä?

Meiltä löytyy oma pohjateema ja muutamia kehittämiämme lisäosia, joiden pohjalta jokainen projektimme toteutetaan.
Teemme ACF:llä lohkot Gutenbergiin. Tämä mahdollistaa loppukäyttäjälle helpon käyttöliittymän hallintapuolella sekä devaajan näkökulmasta lohkoja on järkevää ja nopeaa tehdä.

Headless vai ei headless?

Jos pitää jompi kumpi valita, niin ei headless. Pitää olla hyvät perustelut, jos valitaan headless. Esimerkiksi jos näytettävää tietoa haetaan monesta eri sisällönhallinnan lähteestä, niin headless voi olla hyvä vaihtoehto. Perus WordPress-sivuston kohdalla en näe, että headless-toteutuksesta olisi juurikaan hyötyä.

Shopify vai WooCommerce?

WooCommerce sen vuoksi, että on molemmissa on paljon hanskattavaa ja on parempi keskittyä jompaankumpaan. WooCommerce on toki myös luonnollinen jatkumo WordPressiin keskittyneelle talolle.

Minkälainen olisi sinun unelmien projektisi?

Yleisesti taide- ja kulttuurialan projektit kiinnostaa. Tykkään projekteista, joissa saa leikitellä ja ei tarvitse olla liian virallinen. Sanotaan vaikka, että jonkin monikansallisen levy-yhtiön sivustouudistus voisi olla mielenkiintoinen. Tällaiset sivustot ovat yleensä hyvin moderneja, visuaalisesti hienoja ja sisältävät hyvinkin eri tyyppisiä sisältöjä. 

Nykyisistä meillä käynnissä olevista projekteista kiinnostava on esimerkiksi evl.fi, joka on Suomen mittakaavassa iso ja näkyvä toimija. 

Lisää ajankohtaisia